Akadálymentes utazás Ausztriában

0

Üdülés akadályok nélkül…

… mozgássérült vendégeik számára ezt a kívánságot szeretnénk leginkább teljesíteni!

Akadálymentes utazás Stájerországban © Steiermark Tourismus
Ezen az oldalon hasznos tippeket találhatunk, ami az Ön számára olyan könnyűvé és kényelmessé teszi az utazást Ausztriában, amennyire csak lehet. 

Az akadálymentes üdülés Ausztriában szövetség információs oldala a felhasználóknak és szolgáltatóknak egyaránt ingyenes információszerzési lehetőséget nyújt az akadálymenetesített turisztikai ajánlatokról, például kerekesszékkel közlekedőknek és egyéb fogyatékkal élőknek.

Akadálymentes mobilitás az ÖBB segítségével
Az ÖBB (Osztrák Államvasutak) folyamatos befektetéseket eszközöl a pályaudvarok és vonatok akadálymentesítésére. A pályaudvarokon található liftek és vakvezető jelrendszerek mellett, a vonatközlekedésben is egyre nagyobb szerpet kapnak a lépcsők nélküli, akadálymentes felszállást biztosító vonatok, illetve az olyan szerelvények, ahol emelőliftek segítenek a beszállásban a mozgáskorlátozottak számára. Ezenkívül az ÖBB vonatkísérői extra tréningek során sajátítják el a mozgáskorlátozott vendégekkel való helyes bánásmódot.

Akadálymentes szálláshelyek
A Gazdasági, Család és Ifjúsági Minisztérium „Akadálymentes szálláshelyek Ausztriában” címmel ad ki szállodai katalógust az ország akadálymentesített szálláshelyeiről.

Az akadálymentes üdülési adatbank célja, hogy megkönnyítse a fogyatékkal élők számára ausztriai üdülésük megtervezését.  

Aktív üdülés fogyatékkal élők számára
A Para-Special-Outdoorsports, Ausztria első akadálymentes sí- és kalandiskolája lehetővé teszi, hogy a sérült emberek is élvezzék az aktív pihenést családjukkal és barátaikkal a Schladming-Dachstein régióban.

MEGOSZTÁS

Mondd el a véleményed, vagy kérdezz bátran!