Akadálymentesítés okostelefonnal

2

A kerekesszékeseknek és a babakocsival közlekedőknek is komoly gondot okoz a városi akadálypálya. De itt a megoldás. Csak még kevesen tudnak róla.

Négyszeres táv és idő. Ennyivel többet kell mennie ma Budapest belvárosában egy kerekesszékesnek, mint egy egészségesnek, ha át akar jutni egyik sarokról a másikra. De nagyjából ugyanilyen problémával szembesülnek a babakocsit toló szülők is. A megoldás egy okostelefonra telepített közösségi térkép, és – magyar fejlesztésű – akadálymentes útvonaltervező. Vidos Mihály riportja.

FORRÁShir24
MEGOSZTÁS

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ideglenesen lakom az élettársamnál kaphatok akadálymentesitésre támogatást,parkolási engedélyt,szerzési támogatást,pl használ autora,elöre is köszönöm a választ Üdv. Kemény Ferenc Szép napot.

    • Kedves Ferenc !

      Parkolási engedélyt,szerzési támogatást igényelhet, ez nem az ideiglenes lakcímtől, hanem inkább az egészségi állapotától függ. Nem tudom, hogy pontosan mire gondol az akadálymentesítésre adható támogatásról, de ha azt a lakáson belül szeretné, akkor be kell jelentkeznie az élettárásához.

Mondd el a véleményed, vagy kérdezz bátran!