Akadálymentesített szállások az élhető turizmusért

0

Egyre több szállást kínáló weboldal ismeri fel, hogy az akadálymentes szállások keresését megkönnyítse. A HostelsClub.com-mal most még egyszerűbb a megfelelő szállás kiválasztása mozgássérültek számára.

Hallott már olyan emberről, aki ne szeretne utazni? Bizonyára nem, hiszen a legtöbben évente legalább egyszer elmennek nyaralni, viszont az utazás nem mindenki számára ilyen egyszerű. Igen, a mozgáskorlátozottakról van szó, akiknek még a 21. században is kihívást jelenthet egy akadálymentes utazás megszervezése.

Az akadálymentes turizmus törekvései pontosan nekik szólnak: szerencsére egyre fontosabbá válik, hogy az úticélok, a szállások és általánosságban véve az összes idegenforgalmi szolgáltatás elérhető legyen minden ember számára, függetlenül a fizikai korlátoktól, fogyatékosságtól vagy kortól. Így növekvőben van azon szálláshelyek száma a világon, amelyek a mozgáskorlátozott emberek igényeinek is megfelelően fel vannak szerelve. A HostelsClub az esélyegyenlőség szellemében az akadálymentes szállások keresését szeretné megkönnyíteni, ami most igazán egyszerű a keresési szűrők beállításával:

1. Első lépésként indítson keresést a HostelsClub honlapján, megadva a kívánt várost és utazási dátumot, majd kattintson a ‘Keresés‘ gombra

2. A képernyő baloldalán, a ‘Szűrési feltételek‘ című zöld menüben kattintson a ‘Mutasson több szolgáltatást‘ menüpontra

3.Klikkeljen ‘Az épület kerekesszékkel is bejárható‘ négyzetre, és a rendszer automatikusan csak az akadálymentesített szálláshelyeket fogja mutatni. (A szállások leírásánál a kerekesszékes ikon is megjelenik.)

Ugye milyen egyszerű? Ezek után íme néhány fontosabb város akadálymentesített szállásainak listája (a teljesség igénye nélkül):

Azért vigyázzunk a foglalással, mert a fenntartók által nem hitelesített információkért a az hotelsclub.com szerkesztősége nem vállal felelősséget !

MEGOSZTÁS

Mondd el a véleményed, vagy kérdezz bátran!