Amit a szerzési támogatásról tudni kell

15

Vannak, akik már megkapták a szerzési támogatásról szóló határozatot, de nem tudják, hogy ezután mi fog történni. Nekik jó hír, hogy létrehozták a szerzési támogatás felhasználásról, az ügyintézés menetéről szóló információs oldalt.

Végre működik az az információs oldal, ahol a gépjármű szerzési támogatás mértékéről,  a jogosultak köréről, a használt- és új autók vásárlásának feltételeiről olvashatnak az érdeklődők.

Az információs weboldal   elérhetősége: http://www.lehetosegauto.hu, amely az alábbi képre kattintva érhető el az érdeklődők számára.

MEGOSZTÁS

15 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Ez a “lehetőségautó” egy nagy smafu, kamu, érdemtelen dolog, csak sajnálom a mozgáskorlátozottakat akik így szeretnének autóhoz jutni, ezzel veri ki a szemüket a magyar állam! Röviden a történet. Édesapám megkapta az értesítést, hogy be lehet nyújtani a pályázatot autó szerzés céljából. Először is a régebbi háromszázezer Forint használt autó vásárlásához nevetséges összeg volt, az újabb, hatszázezer Forint azzal a kitétellel hogy 5 évnél nem lehet idősebb, szintén az. Nem mellesleg már pályázatbenyújtás előtt le is beszélik az embert erről, mondván többszörös a túljelentkezés, kicsi az esély hogy megkapja a támogatást. Marad az új autó. Szuper! Hangzatos a marketingszöveg, hogy kilencszázezer Forintot ad az állam és a Suzuki ezt megtoldja akár újabb kilencszázezer Forinttal, remek részletfizetési feltételekkel. Ennek tükrében be is nyújtotta a pályázatot Édesapám egy új Suzuki Vitara gépjármű szerzésének reményében. Meg is kapta a támogatást és ekkor jött a hideg zuhany. Kérdem én, miért nincs az elbíráló szerv részéről egy elnagyolt előzetes hitelelbírálás és/vagy tájékoztatás, hogy ha meg is nyeri, milyen feltételekkel veheti majd igénybe! Jött a pofára esés, hogy a rokkant nyugdíja nagyon kevés a lízingeléshez, még egy átlag magyar kereső ember, mint adóstárs bevonása esetén is. Nulla forint befizetésével olyan magas a havi törlesztő, hogy képtelenség lenne fizetni, meg oda sem adják. Minimum havi nettó 210-250 ezer Forint nyugdíj, vagy fizetés lenne szükséges. Hány rokkantnyugdíjasnak ilyen magas a járandósága? Ez egy átlag magyar nettó bér? Sajnos közel sem! Elvinni 1 millió kétszázezer Forint önerővel lehetne. Ez megint túl nagy összeg, ekkora megtakarítással nem igen rendelkezik egy rokkant nyugdíjas. És még így is havi ötvenezer lenne a részlet + casco. Nem is beszélve a bújtatott utolsó emelt törlesztőről, mely a Dunalízingnél csak egyben fizethető be mintegy 37. törlesztőrészlet és ez újabb hatszázezer Forint. Ennek létét az indokolta, hogy így lehet alacsonyan tartani a 36 havi törlesztőt! Nevetséges! Fizessen a rokkantnyugdíjas 1,2 milliót be önerőként, mellé 18 ezer Forint kezelési költséget, 118 000 Ft-ot átírásra, majd havi ötvenezret, plusz cascóra 8 450 Ft-ot 36 hónapig, majd a tetejében a végén még egyben hatszázezret! Az összköltség így 3 600 000 Ft casco nélkül. Ez pontosan 510 000 Ft-al kevesebb, mint amennyiért bárki elviheti az autót, hol van itt az ígért támogatás, az ígért kedvező feltételek?

  • Csatlakozni tudok .mekkora szemétség ez a támogatàs 23éves fiam teljes mozgàsképtelen sokat jàrunk korhazba .én is megkaptam a tàmogatàst.de aki ezt kitalàlta nem normàlis 5éves autò 600eze.ft àllami tàm?nincs is ilyen autò az màr ujnak minősűl.vissza küldöm én is sajnos pedig nagyon nagy szügség lenne egy autòra. Tisztelettel Valéria

 2. Az lenne a kérdésem, hogy új suzuki Swift 1.2 es automata váltós kocsinál be tudják-e számítani a jelenlegi használt Fiat Brava automata váltós kocsimat a 125ezer saját erő címén, és mennyit kellene még törleszteni összesen, és havi törlesztője mennyi lenne? Köszönöm

 3. Olyan felvilágosítást kaptam Békéscsabán, hogy a hitel felvétel kötelezö nem értem ha adnak 600000ft-ot és van nekem is anyi elég egy használt autora az én pénztárcámnak meg fentartásának akkor mért kötelezö a hitelt be vállalni?

  • Kedves Fekete László !

   A kérdés jogos, de erre csak a jogalkotó adhat választ…sajnos másképp nem lehet igénybe venni ezt a fajta támogatást, csak hitel felvételkével. És ne felejtsük el, hogy vannak további költségek is, mint pl.: a szerződés kötési díj. A költségek levonása után végzünk egy kis számolást, akkor a támogatás összege hirtelen közel 80-100 ezer forinttal kevesebb lesz. Sajnos ez ellen nem sokat tehetünk.

 4. Új autó vásárlásakor be kell fizetni 125 vagy 400 vagy 1150000 ezer ft-ot.
  ezután 36 hónapig kb.20000 ft-ot ,a típustól függően futamidő végén 900000-ft-ot egyben,
  vagy ezt is részletre. / kamatra / A THM kb.20 % Aki ezt tudja vállalni az akár készpénzért
  meg tud vásárolni egy használt 5 évesnél fiatalabbat is.
  Nekem a használt autó megvásárlása is nagyon komoly gondot okoz.

 5. Én egy mozgáskorlátozot személy hozátartozoja vagyok. Ara lenék igazán ki váncsi hogy ezzel megit kijárt jól. Mert nem a kisember az túti mért kel a kis jövedelmü embereket hítelbe bele hajtani? Mért nem vólt jó az utalványos meg oldás? Így el lehetlenitik a gépjárühöz való jutást sók érintet személynek akik nem tudnak be válalni új vagy max 5éves gépjármüvet. Mért nemlehetet meg hagyni azt mint régen volt a használt gépjármü életkoránél hogy max 10éves ig vásárolhat az ember? ezekre a kérdéseimre szretnék választ kapni.

 6. Szeretném kérdezni kinek jó ez a támogatási rendszer. A kisnyugdíjas vajon miből fizeti ki akár a használt gépkocsi árát,mivel ezzel csak a pénzintézet jár jól . Üdv egy mozgáskorlátozott aki csalódott

 7. Én nagyon kíváncsi lennék,hogy ezekkel a feltételekkel hány súlyos mozgáskorlátozott, rokkantnyugdíjas / 45,000-/ havi ellátással,- juthat majd gépkocsihoz. Én bennem felmerül
  az a kérdés hogy , most akkor ez a rokkantak támogatása,,,vagy pedig valakiknek egy jó üzlet. Ezt az illetékes kormányhivatal jóváhagyta,,igy ahogy van???.

 8. Tegnap érdeklődtem hol tart a 2 hónapja beadott szerzési támogatás iránti kérelmem, mire azt a választ kaptam, hogy majd csak szeptemberben bírálják el mert vannak akiknak hiányos a beadványa és bár az enyém teljesen tökéletes minden papírt igazolást beadtam mégis meg kell várnom , mert állítólag egy kormányrenedelet már megint módosította a feltételeket.
  Történt már ilyen valakivel?????????
  Mellesleg megjegyzem Egerben van a beadványom!!!!

  • Az én apukámnak sikerült,elég sokáig vártunk a válaszra,de itt van a kezünkben.Sok utánna járással jár még,hogy meg is legyen az autó,de már sínen van a dolog!!Kitartást kívánok önnek is.!!!

 9. tizenhárom éves gyermekemet egyedül nevelem mi is igényeltük a gépkocsi támogatást de sajnos nem tudjuk igénybe venni,mert nem találtunk neki megfelelő jármüvet.Elektromos kerekes széket nem tudjuk személy gépkocsiba be tenni.Egy keresetböl a 25százalékot be fizetni.Nagyon sajnálom szegényt tömegközlekedéssel utazni nem tud napjait a lakásban a négy fal között tölti.Az ilyen gyerekeknek nincsenek jogaik ö rájuk nem gondol senki.Mozogni járni lábait ki nyujtani izomsorvadása miatt nem lehet csak emelö géppel mozgatom.

Mondd el a véleményed, vagy kérdezz bátran!