Átadták az első, mozgáskorlátozottak számára készült Suzukit

0

A mozgáskorlátozottak közlekedését támogató rendszer jelentős változásának köszönhetően adhatták át az első, speciálisan átalakított Suzuki kulcsát – mondta Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Törökbálinton.

 Az államtitkár az ünnepélyes átadón kiemelte: a súlyosan mozgáskorlátozott emberek közlekedését könnyítő támogatási rendszer tizenöt évig változatlan volt, és a 300 ezer forintos támogatás csupán “agyonhasznált” járművekhez való hozzájutást tett lehetővé.     A 2011 nyara óta működő rendszerben az új autók után 900 ezer, a használt (legfeljebb négyéves) autók után 600 ezer forintos támogatást lehet igényelni. Soltész Miklós kitért arra is, hogy a támogatási rendszer lényeges eleme a szigorú szabályozás, így például a hároméves elidegenítés tilalom vagy a jogosultság orvos szakértői elbírálása.

 Az államtitkár szólt arról is, hogy az idei költségvetés terhére 650 új Suzukiról született döntés; ebben az évben mintegy négyezer kérelem érkezett be új és használt gépjárművekre.

Állítólag belefér a kerekesszék ? A kisebb méretű biztosan. fotó :Árvai Károly

Az egyéni igények szerint kialakított autók segítik az érintetteket a mindennapi életben, megkönnyítve eljutásukat az egészségügyi, oktatási intézményekbe és a munkába” – emelte ki Soltész Miklós. Hozzátette: a minisztérium pályázatát elnyerő Magyar Suzuki Zrt. szerepe azért is örömteli, mert nagyobb részt magyar termékről van szó.

 A pénzügyi konstrukció kidolgozásában és a finanszírozásban nagy szerepet vállaló Széchenyi Kereskedelmi Bank üzletágvezetője, Tóth Tamás elmondta: a 125 ezer forintos önerő és a havi 34 ezer forintos törlesztőrészlet mellett fontos része a programnak a Signal Biztosító által létrehozott speciális biztosítási termék, amelybe a Casco is kötelezően beépül.

Az igazgató tájékoztatása szerint az átalakított Suzukik nyolcvan (???) százaléka alkalmas a kerekes székek elhelyezésére. A támogatást hétévenként lehet igénybe venni – tette hozzá.

forrás: kormány.hu

A Meosz ezt követően közleményt adott ki, melyben tudatos hazugsággal vádolják a híradót. Az erről szóló cikk ide kattintva elolvasható.

MEGOSZTÁS

Mondd el a véleményed, vagy kérdezz bátran!