Egy új akadálymentes csomópont a városban

0

A közlekedési hatóságokkal történt több éves egyeztetés után készült el az Üllői út – Nagykörút csomópontjának akadálymentesítése. A beruházást a környék legnagyobb fejlesztője a Futureal, és a Corvin Bevásárlóközpont tulajdonosa a Ségécé finanszírozta.

Az ünnepélyes átadáson, ahol a kerület polgármestere dr. Kocsis Máté, és a Corvin Sétányt fejlesztő cég vezérigazgatója Futó Gábor, ünnepélyes keretek között, fotósok kereszttüzében haladtak át együtt a városrész legújabb zebráján, az idősek számára megkönnyített közlekedési lehetőséget, valamint a köz- és a magánszféra ilyen szintű együttműködését emelték ki.

“Fontos az itt élők és a kerületbe látogatók kényelme, ezért nagyon örülök, hogy egy újabb gyalogátkelőhelyet adhatunk át Józsefvárosban. Az akadálymentesítés azért is lényeges, mert sok idős ember él a VIII. kerületben és nekik nehézséget okoz lemenni egy aluljáróba.”- emelte ki dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere.

“Fontos feladatunknak tartjuk, hogy az általunk kitűzött életminőség kialakítását ne csak a Sétány területére összpontosítsuk, hanem lehetőségeinkhez mérten kiterjesszük a környező területekre is. Így az Üllői út élhetővé tétele, a járdafelületek humanizálása, zöldítése, esetlegesen kerékpár útvonalak létesítése is témája azon tanulmányterveknek, amelyeken a tervezőkkel most együtt dolgozunk. Szándékunkban áll a József körúti aluljáró felújítása is, mely jelenleg egyeztetési folyamatban van.” – mondta Futó Gábor, a Futureal Csoport vezérigazgatója.

A Futurelnak a több tízezer négyzetméter iroda és több ezer lakás felépítése mellett azonban gondolnia kell a kifejezetten kontrasztos képet mutató környékre is, amely nem tartozik a rehabilitációs területbe. Itt a cég közleménye szerint, megújítják a Corvin közt, amely átadása után a Liszt Ferenc térhez hasonlíthat majd, valamint a megújításon túl a környező társasházak homlokzat felújítása is hamarosan kezdetét veszi.

A tervek tehát hosszú távú együttműködésre utalnak a fejlesztő cég és a kerület vezetése között, és ezekkel a gesztus értékű beruházásokkal jó is az esély a sikeres együttműködésre.

forrás: portfolio.hu

MEGOSZTÁS

Mondd el a véleményed, vagy kérdezz bátran!