Erzsébet program fogyatékossággal élők részére 2013.

5

Az Erzsébet program keretében szociális pályázatot írtak ki többek között a fogyatékkal élők részére. 

Pályázhatnak azon belföldi illetőségű, 18. életévét betöltött fogyatékossággal élő személyek, akik a pályázat benyújtásakor fogyatékossági támogatásban és/vagy vakok személyi járadékában és/vagy magasabb összegű családi pótlékban részesülnek, és havi teljes összegű ellátásuk nem haladja meg a nettó 150.000,- Ft-ot.

A támogatás elnyerése esetén a pályázók 5.000,- Ft/fő, azaz ötezer forint/fő önerő befizetésével, míg a kísérők 2.500,- Ft/fő, azaz kettőezer-ötszáz forint/fő önerő befizetésével vehetik igénybe a postai úton kiküldésre kerülő Erzsébet Üdülési Kártya segítségével az üdülési szolgáltatást.

palyazat_2013

Az elnyert üdülési szolgáltatást a www.erzsebetprogram.hu oldalon feltüntetett állami üdülőkben, az ott megjelölt településeken vehetik igénybe a nyertes pályázók;  A pályázat elnyerésének lehetősége a pályázati keretösszeg kimerüléséig, de legfeljebb 2013. március 20. napjáig áll fenn;

A pályázat kizárólag a www.erzsebetprogram.hu honlapon elérhető elektronikus adatlap  kitöltésével nyújtható be. Egy pályázati adatlapon egy fogyatékossággal élő, és egy vele együtt utazó, 18. életévét betöltött kísérő nyújthat be pályázatot.

További részletek a pályázati kiírásban, ami ide kattintva letölthető ! 

 

MEGOSZTÁS

5 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Igazatok van, ezt csak egy szűkebb réteg tudja igénybe venni, és látva az üdülőket, szerintem a fele sem akadálymentesített.

 2. NEKEM IS EGYEZIK A VÉLEMÉNYEM AZ ELŐZŐEKHEZ, MIÉRT CSAK A 18 ÉÁVEN FELÜLIEKNEK JÁR TÁMOGATÁS A FIATALABBAK MIÉRT NEM KAPNAK?

 3. Miért csak 18. életévét betöltött kaphatja ezt??Minden évben felháborítónak tartom. 13 éves gyerekemet sose tudom elvinni nyaralni sehova sem. Nem vagyok egyedül ezzel,gondolom. Ezt is jól kitalálta valaki…..

  • Egyetértek!

   Mi van a 14 éves 20.000.-Ft családi pótlékot kapó gyerekkel, s a 30.000.-Ft ápolási díjat kapó anyukával?
   Nekik nem jár. Mert ugye az anyuka nem napi 8órát dolgozik minimál bérért, hanem napi 24órán keresztül van együtt a fogyatékos gyermekével, havi alamizsnáért. Neki nincs szabadság, fizetett s fizetetlen ünnep. Jutalom, fizetés emelés, Cafeteria, sem más egyéb juttatás.
   Főleg akkor klasz ez, ha van egy minimálbéres apa, s még egy gyermek aki még tanul!

   • Minden évben várom a pályázati kiírást és minden évben csalódás ér.A kiskorú fogyatékkal élő gyerekek és családjai mintha nem is léteznének ebben az országban.Soha semmi változást nem tesznek az érdekünkben.Hiába próbálunk kérdéseket feltenni Soltész Államtitkár úrnak (levél,média)Lepattanunk és válaszok nincsenek.Attól,hogy a döntés hozok a homokba dugják a fejüket attól a MI a problémáink nem oldódnak meg.Az ápolási díj 2008 óta nem változott.Ebből a pici pénzből mi nyugdíjjárulékot fizetünk.Akkor miért nem lehet nekünk is évente legalább annyival emelni ezt az összeget mint a nyugdíjakat?

Mondd el a véleményed, vagy kérdezz bátran!