Ha az uticélod Japán – információs oldal kerekesszékeseknek

0

Ha Japán lenne az uticélod, akkor feltétlenül látogasd meg a Japan Accessible Tourism Center (JATC) honlapját. Ezt a weboldalt 2011 januárjában hozta létre egy non-profit szervezet  azzal a céllal, hogy a Japánba látogató külföldi, fogyatékkal élő és idős turisták utazását megkönnyítse és kényelmesebbé tegye.

Japan Accessible Tourism Center
Japan Accessible Tourism Center logója

Ezek a mozgásában korlátozottaknak szóló információk korábban csak japán nyelven voltak elérhetők. A JATC a nyelvi nehézségeket felismerve  angol nyelven is megjelenítette ezeket az értékes tudnivalókat. Az információ ily módon történt akadálymentesítése csak az egyik szolgáltatása a weboldalnak.

Ami igazán nagyszerűvé teszi a szervezet törekvéseit az  az, hogy teljesen ingyenesen szervezi meg és/vagy koordinálja a -legyen az csoportos kirándulás vagy tanulmányi út – külföldi turisták speciális körülményeihez igazodó kirándulásait, tippeket, szállás lehetőségeket ajánl, továbbá ha az utazás során probléma merülne fel, ők ebben az esetben is azonnal segítenek a bajba jutott turistáknak.

Akadálymentes Japán
Japánban a legtöbb turisztikai látványosság akadálymentesített

A honlapon régiók, városok szerint vannak csoportosítva a kirándulóhelyek, a szállások, teljeskörű leírás található az utazási lehetőségekről, továbbá olyan link gyűjteményt állítottak össze, amely valós segítséget jelent a Japánba látogatóknak.

Szóval ha – egyik ismerősünket idézve – nyernél a lottón, akkor a Japán utazásod szervezését kezd ezen a honlapon !

A weboldal ide kattintva érhető el.

Szerző: O.Cs.

MEGOSZTÁS

Mondd el a véleményed, vagy kérdezz bátran!