Két új, akadálymentesített busz érkezett Pécsre

0

Újabb két autóbuszt mutatott be sajtótájékoztatóján Csizi Péter alpolgármester, amelyek a Buszcsere-program keretében érkeztek a városba, így már összesen 37-re emelkedett az új járművek száma Pécsett.

215984_140113-ujbuszok_mozagsseruiltjarat1_ll

Az alacsonypadlós járművek lépcsője egy mozdulattal felhajtóvá alakítható, így a kerekesszékkel közlekedők is használhatják – ezt ki is próbálták a malomvölgyi szociális otthon mozgáskorlátozott lakói a hétfői bemutatón.

– Korábban mindössze egyetlen alacsonypadlós járat jött Malomvölgybe naponta, azonban ez a szám az új buszok üzembe állításával 12-re emelkedik, pontosan az itt lakók igényeire gondolva. Ezeket a járatokat a menetrendben is külön megjelölik – mondta Csizi Péter.

 Képgaléria ide kattintva elérhető

A szólóbusz az első hibrid meghajtású közösségi közlekedési jármű a városban, dízel és elektromos motor hajtja, amelyet minden vonalon és időjárási körülmények között szeretnének tesztelni a szakemberek. A szintén Volvo csuklósbusz is Csehországból érkezett, egyelőre tesztjelleggel jár egy hónapig. Az alpolgármester elmondta, várhatóan január végén, február elején további öt jármű követi (immár nem tesztüzemre), amelyeket Kertváros irányába közlekedtetnek majd.

forrás:bama.hu

MEGOSZTÁS

Mondd el a véleményed, vagy kérdezz bátran!