Kiterjesztették a szerzési támogatást ! – 2012

3

A mozgáskorlátozottakon kívül értelmi fogyatékos, autista, látás- és hallássérültek is kérhetnek támogatást autóvásárláshoz. Pályázni a hónap végéig lehet. ( A hónapból hátra lévő idő elég kevés ahhoz, hogy az érintettekhez eljusson. a szerk.)

Korábban kizárólag a mozgáskorlátozottak részesülhettek személygépkocsi vásárlás vagy a jármű átalakítása esetén támogatásban, mostantól az értelmi fogyatékos, autista, látás-, valamint hallássérült emberek is benyújthatják támogatási kérelmüket a lakóhely szerinti szociális és gyámhivatalnál.

A támogatás összege is emelkedett, mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára. Korábban új és használt személygépkocsi vásárlásához is 300 ezer forintot lehetett igényelni, mostantól új autó vásárlásához 900 ezer forint, használt autóhoz pedig 600 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a jelentkezők.

Nyílt pályázat keretében dőlt el, hogy a támogatás új gépkocsi vásárlása esetén Suzuki Swift és SX4 márkákra fordítható. Használt autó vásárlásakor csupán annyi a megkötés, hogy a jármű nem lehet 5 évnél idősebb.

A támogatási kérelem szeptember 30-ig nyújtható be, s a kormányrendelet azt is kimondja, hogy ezután évente kétszer lehet jelentkezni a támogatásra, tette hozzá Fülöp Attila.

forrás: hirado.hu

A hatályos kormányrendelet itt olvasható!

MEGOSZTÁS

3 HOZZÁSZÓLÁS

 1. T.Cim!

  2009-óta parkinson kórban szenvedek, sulyos szivbetegségem van, ezen kivül több kisérő betegségem van.Kérdésem,hogy igényelhetek-e parkolási kártyát. és igénybe vehetem ,e a kedvezményes autóvásárlást. Válaszukat előre is köszönöm..

  • Kedves Tóthné Jolán !

   Kérjük küldje el nekünk e-mailben a betegsége bno kódjait, akkor könnyebben tudunk válaszolni a kérdésére. (info’kukac’guruloutazo.hu)

 2. T.Cím!
  Én csak annyit szeretnék kérdezni, hogy volt egy agyinfarktusom,egy szívinfarktusom,
  egy baipass műtétem-jelenleg a másofik műtét előtt állok- és van egy halláskárosodásom – a jobb fülemre abszolut nem hallok, a bal sem jó, már hallókészüléket is kaptam és a jelenlegi rokkantsági fokzatom az új besorolás alapján
  80%-os, akkor én kaphatok-e karkolási igazoványt és kérhetek-e személygépkocsi
  vásárlási hozzájárulást. Egyébként a férjem is szívműtűtt, és elég nehezére esik a
  járás, mert nagyon fullad.
  Előre is köszönöm válaszukat!
  Tisztelettel: Királyné
  Még csak egy kérésem lenne, hogy a választ ha lehet az email címemre küldjék.
  Köszönöm.

Mondd el a véleményed, vagy kérdezz bátran!