Megérkezett Szegedre az új troliflotta első tagja

0

Az SZKT telephelyére érkezett a 13 tagból álló troliflotta első tagja. A járműveket a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretein belül a tendernyertes Ikarus–Skoda Konzorciumtól rendelte meg a város.

Megérkezett Szegedre az új troliflotta első tagja

 

A város új trolibusza kategóriájában a legmagasabb színvonalat képviseli; a járművek 100 százalékban alacsony padlósak, csuklósak, 18,75 méter hosszúak, 2,55 méter szélesek és 124 utast szállítanak. Klímaberendezéssel szerelik fel a vezetőfülkét és az utasteret is. A trolik önjárók, azaz meghibásodás vagy áramszünet esetén akár 7 kilométert is képesek megtenni felső vezeték nélkül, a legkorszerűbb lítiumionos akkumulátorok segítségével. A szegediek szavazása alapján az új járművek színe piros lett.

Az új jármű csak a kötelező vizsgák elvégzése után állhat majd forgalomba. Ennek keretében többek között 2.000 kilométert kell futnia az utakon és csak ezt követően vehetik birtokukba a szegediek. A flotta többi 12 járművét egy év alatt folyamatosan szállítja le a magyar-cseh gyártó konzorcium. A flotta utolsó tagja a tervek szerint 2014 szeptemberében érkezik.

 

forrás: Szeged.hu

MEGOSZTÁS

Mondd el a véleményed, vagy kérdezz bátran!