Megjelentek a komplex minősítésre vonatkozó részletes szabályok – 2012

2

 

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény végrehajtási rendeletét kell alkalmazni a megváltozott munkaképességű személyek ellátása iránti eljárás során. A rendelet rendelkezéseit kell alkalmazni továbbá akkor is, ha jogszabály a kérelmező, igénylő komplex minősítését rendeli el.

A rendelet melléklete tartalmazza az össz-szervezeti egészségkárosodás (ÖEK) mértékének megítélési szempontjait, amely szempontrendszert a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal eljárásai során érvényesít. A komplex minősítés során az egészségi állapot vizsgálata keretében az össz-szervezeti egészségkárosodás százalékos mértékét állapítják meg szervrendszerenként, betegségcsoportonként vagy több szervrendszert érintő károsodás esetén együttesen. A komplex minősítés során az egészségi állapot, valamint az önellátási képesség orvosszakmai szempontú vizsgálata mellett a rehabilitálhatóság foglalkoztatási szempontú és szociális szempontú vizsgálatát is elvégzik.

 

A" rettegett" munkaszimulátor, munkahelyet azért biztosan nem teremt

 

 

A jogszabály hatályos szövege a következő linkre kattintva érhető el:

 

7/2012. (II. 14.) NEFMI rendelet a komplex minősítésre vonatkozó részletes szabályokról

MEGOSZTÁS

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Elöző írásomban kérdeztem hogy igaz e a súlyos fogyatékosság megállapítása bélcsonkolt betegeknél. Most iitt van az interneten a következő szöveg:7/2012.(II.14.)NEFMI rendelet a komplex minősítésre vonatkozó részletes szabályokról. De oda klikelve azt irja ki a gép hogy nem vagyok jogosúlt elolvasni miért? Pedig talán meg tudhatnám hogy vonatkozik énreám mint végbélrák miatt operált,és végleg kihelyezett stómás beteg. Üdvözlettel Börcsök Lajos.

Mondd el a véleményed, vagy kérdezz bátran!