Mozgássérülteknek készítettek stégeket a Tisza-tónál

1

Akadálymentes horgászhelyekkel várja a mozgássérült horgászokat a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. Poroszlón öt stéget alakított ki a halgazdálkodó, amely széles, korláttal felszerelt, így kerekes székkel is használható. A Magyar Országos Horgász Szövetség korábban a Velencei-tó északi és déli partján adott át két hasonló stéget.

Tisza-to

Szélesebb, korláttal ellátott, biztonságos, akadálymentes stégeket épített a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. Abádszalókon, Tiszaörvényen, Tiszanánán és Poroszlón.
Hegedűs Gábor, a társaság ügyvezető igazgatója a Kossuth Rádió Krónikájában azt is elmondta: a területen nagy volt a gyékény és a sás, azt is kitisztították, s a stégek előtt most már a víz is megfelelő mélységű.

Hanganyag : Kossuth Rádió Krónika – Tisza tavi stégek

Idén először egy hónappal korábban állították be a nyári vízszintet a Tiszán. A tározó feltöltését ezután sem hagyják abba, és igyekeznek a vizet négy héten át 750 centiméteres szinten tartani.

 

FORRÁShirado.hu
MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

  1. Csak gratulálni tudok az ötlethez és a megvalósításhoz is!Így nincsenek a a mozgásukban korlátozott horgászok kizárva a horgászat lehetőségéből.Igaz kételyek merülnek föl bennem a hely átadásával kapcsolatban,ha az előző horgász be etetett nem adja át a helyet.Mozgás korlátozottként ki fogom próbálni a lehetőséget,köszönet érte hogy létrejött.Tisztelettel Jakub Arnold Egri Horgász.

Mondd el a véleményed, vagy kérdezz bátran!