Nehezen találnak parkolót

1

Aki mozgásában korlátozott, gyakran kényszerül autóba ülni. Gyakran lakóhelyén belül is járművel éri el célját. Az viszont nem biztos, hogy megfelelő parkolóhelyet is talál.

 

„Nehéz mozgássérült-parkolót találni Csornán. Az ember ezért gyakran ott állítja le autóját, ahol azt gondolja, nem zavarja a forgalmat. A rendőrök viszont nem így gondolják, sokszor fizettem már büntetést” – panaszolta a Kisalföldnek a csornai Nagy Zsuzsanna. Az önkormányzatnál megtudtuk: a városháza eleget tesz a törvényi előírásoknak. Azaz ötvenparkolónként biztosítják az egy helyet a fogyatékkal élőknek.

Nagy Zsuzsanna úgy véli, aki autója ablakába kiteszi az igazolványt, nem lustaságból áll meg esetleg tiltott helyen.
Nagy Zsuzsanna úgy véli, aki autója ablakába kiteszi az igazolványt, nem lustaságból áll meg esetleg tiltott helyen.

 

– Legutóbb tízezer forintos büntetést kaptam, de fizettem már be harmincezer forintot is – jegyezte meg Nagy Zsuzsanna. Az asszony nehezen mozog, ezért kisebb távolságokra is kénytelen Suzukiját használni. Nem kényelemből teszi tehát, hanem kényszerűségből. – Legutóbb a premontrei templomnál, az elsőáldozáskor büntettek meg. Esett az eső, szabad parkoló nem volt, ezért a forgalom elől elzárt helyen álltam meg. Nem zavartam senkit, de kaptam büntetőcédulát. Ugyanekkor egy másik sorstársam is így járt. Nemrégen a kórház mögötti utcában büntettek meg. Ott viszont kijelölt mozgáskorlátozott-parkoló sincs. Persze, tudom, hogy vétek a szabályok ellen ilyenkor, de nem tehetek mást, hiszen ötven-száz métereket nem tudok sajnos gyalogolni. Mindig bízom benne, hogy a rendőrök toleránsak lesznek velem, de csalatkoznom kell. Egyszer próbáltam fellebbezni, méltányosságot kérni, de hiába. Egy kis emberséget kérnénk mi, akiket ilyen helyzetbe hozott a sors. Nagy Zsuzsanna korábban elnöke volt a helyi mozgássérültek egyesületének. Így ismeri, milyen gondokkal küzdenek társai is.

Dr. Kocsis Ottó, a csornai parkolókat üzemeltető Vilmos Park kft. ügyvezető igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a városházán éppen a napokban tárgyaltak a mozgáskorlátozott-parkolókról.

– Még ebben a hónapban a kórház mögötti, amúgy nem fizetős parkolóban is létesítünk a mozgáskorlátozottak számára helyet. Szó volt arról is, hogy a premontrei rendház előttit áthelyezzük, ezzel is biztosítva a kényelmesebb és egyszerűbb parkolást – fogalmazott az ügyvezető. Dr. Kocsis Ottó hozzátette: a városban 402 parkolóhely van, mozgáskorlátozottak számára 14. Azaz a jogszabályi előírásnak megfelelnek, mert az úgy szól, hogy ötven parkolóra kell egy mozgáskorlátozott-helynek jutnia.

FORRÁSKisalfold.hu
MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

Mondd el a véleményed, vagy kérdezz bátran!