Szegeden telepítik a bérelhető kerékpárokat

0

Szegeden, a nemzetközi szintű kerékpár kölcsönzési szolgálatatás  a kivitelezés végső szakaszába érkezett. A város 12 pontján 100 darab kerékpár áll majd júniustól rendelkezésre, amelyeket egy előzetes regisztráció után bárki használhat. A bérelhető kerékpárokkal a tömegközlekedés töredék részéért lehet majd közlekedni.

Mint azt megtudtuk, a kihelyezésre kerülő kerékpártároló konzolok csak a CITYBIKE SZEGED felhasználói számára biztosítják a kerékpárok biztonságos felvételét és elhelyezését. Minden kerékpár GPS alapú nyomkövető rendszerrel van ellátva, amely 1 méteres pontossággal megadja, hogy a felhasználók hol tartózkodnak Szeged területén.

A kerékpárok használata egy egyszerű regisztrációhoz kötött, amely során a felhasználó megadja azonosítási adatait, és szükséges hozzá élő mobiltelefonszám valamint bankkártya.
Lehetséges még mobilfizetéses partnerünkön keresztül is a bérlés, ahol az ügyfél minősítését a szolgáltató végzi.
A regisztráció egyszeri díja 300 Ft, amely csak és kizárólag egyszer kerül az ügyfél számláján terhelésre. A regisztrációs díj megfizetését követően egy egyedi állandó azonosítót kap az ügyfél, amely számára biztosítja a szolgáltatásunkhoz való hozzáférést.

Minden megkezdett óra díja 200 Ft, a negyedik óra megkezdése után 1800 Ft/nap.

Fontos tudni, hogy a kerékpárokat mindig a kijelölt tárolókba kell majd lerakni!
Minden olyan esetben, ha a kerékpárt a használat során kár éri, vagy eltulajdonítják azt, a keletkezett kárt a felhasználónak meg kell térítenie.

A szegediek már nagyon várják ennek az új tömegközlekedési eszköznek a kipróbálását, amire júniusig kell már csak várni.
További információk  és előzetes regisztrációCITYBIKE SZEGED weboldalán található.

Mondd el a véleményed, vagy kérdezz bátran!