Szombathely – változások a parkolásban

0

Július elsejétől két helyszínen módosítják a parkolási övezetek határát a városban – erről döntött legutóbbi ülésén a közgyűlés. Sok autós ugyanis a megállóhelyhez közelebb eső, ám más övezethez tartozó automatából vásárol jegyet, ennek pedig büntetés lehet a vége. Újdonság, hogy ismét ingyenes lesz a parkolás az MMIK-nál, és az autósok utólag is bemutathatják az érvényes parkolójegyüket.

A Zrínyi utca parkolás szempontjából zöld, azaz 3-as övezet. A hozzá tartozó parkolójegy automata messze, a Gayer park felé található. Aki az iskolák előtt várakozik, sok esetben közelebb, a Batthyány téren vált jegyet, ami azonban már sárga övezet. Így az autós többet fizet, mint kellene. A Batthyány tér piac felé eső oldalát átsorolják zöld zónába, ezáltal megszűnik a probléma. A másik kritikus pont a Liszt Ferenc és Deák Ferenc utcai övezethatár. Itt büntetést fizethet az, aki rossz helyen vált jegyet.

“A parkolótábla és az automata jelzéseit figyelmen kívül hagyva a Deák Ferenc utcai szélén látható alacsonyabb övezeti automatából vásárolnak jegyet, ezt az ellenőreink nem tudják elfogadni, és pótdíjat kell kiszabni.”

A megoldás az, hogy alacsonyabb övezetbe sorolják a Liszt Ferenc utcát.

Eddig nem volt lehetőség arra, hogy valaki utólag bemutassa az érvényes parkolójegyét, ha volt neki, de mégis megbüntették, mert nem volt jól látható helyen. A rendeletmódosításnak köszönhetően június elsejétől erre is van mód.

Kurucz Zoltán – parkolási részlegvezető, SZOVA Zrt. :
A pótdíjazástól számított két munkanapon belül lehetőség van arra, hogy ha valaki rendelkezett érvényes parkolójeggyel az adott övezetre és időpontra, azt az ügyfélszolgálati irodában bemutathatja, és töröljük a pótdíjat. Az utólagos bemutatás lehetőségével 30 napon belül egyszer lehet élni rendszámonként.

A mozgáskorlátozott parkolási engedélyeket eddig csak akkor fogadták el utólag, ha a tulajdonos kihelyezte ugyan, de nem volt jól olvasható. Változás, hogy most akkor is be lehet mutatni az igazolványt két napon belül, ha azt az autós egyáltalán nem tette ki. Így elengedik a pótdíjat.

 

A cikkhez tartozó videó anyaga képre kattintva érhető el !

szombathelyitv

Mondd el a véleményed, vagy kérdezz bátran!