Szombathelyi körséta

0

Akadálymentesítés, esélyegyenlőség. A 21. században egyre nagyobb hangsúlyt kap a mozgássérültek félzárkóztatása. Alábbi összeállításunkban arra keressük a választ, hogy milyenek a szombathelyi mozgássérültek lehetőségei. Riportunk főszereplője a huszonegy éves Egyed Orsolya, aki egy mozgássérült fiatal lány, születése óta tolószékben éli hétköznapjait.

Úgy döntöttünk, mi is teszünk egy próbát, teljesen laikusként hogyan is tudunk közlekedni a tolószékkel. Elsőként egy bankautomatánál próbálkozunk, ám mint azt láthatjuk, Orsi sajnos nem érte fel a terminált. Utunk ezt követően egy Fő téri bankba vezet, ahol hamar rájövünk, bizony a bejutásért keményen meg kell küzdenünk. Szerencsére nemsokára segítségünkre sietnek.

Az önkormányzati intézmények viszont kiválóan vannak akadálymentesítve. Nem tapasztalunk problémát sem az okmány irodánál, sem a városházánál, mindkét helyen fotocellás ajtók voltak segítségünkre. Egyet azonban nem értünk, a nemrég átadott mozgássérült-feljáróba miért kellett egy 90fokos kanyart tenni?

forrás: Élet a kerekesszékkel – Videóval | WestIndex.

MEGOSZTÁS

Mondd el a véleményed, vagy kérdezz bátran!