Tánc és kerekesszék, kerekesszék és kupa

0

Negyedszerre is Olympikus-kupa Marosvásárhelyen

Mozgáskorlátozottak számára szervez immár negyedszerre is Olympikus-kupát a marosvásárhelyi Olympikus Sportklub. Október másodikán egész nap ügyességi- és sportvetélkedőkön bizonyíthatnak, este pedig a kerekesszéken gördülő táncoké lesz a főszerep.

kerekesszékes táncosok

Tánc és kerekesszék, kerekesszék és kupa – így foglalhatnánk össze röviden a szombati napot. Az Olympikus Sportklub által szervezett mozgáskorlátozottaknak szóló sportrendezvények délelőtt 10 órakor kezdődnek a marosvásárhelyi Sportcsarnokban. A hivatalos megnyitó után már szlalomoznak a kerekesszékekben, 11.30 órától sakk- és tableversenyen vesznek részt, 12 órától pedig célba dobásban bizonyíthatnak. A délután folyamán lesz még kerekesszékes gyorsasági verseny, asztalitenisz, de szkanderezésben és dartsban is összemérik erejüket a résztvevők.

A mozgás és az agytorna után az este a kultúráé: a Maros Művészegyüttes kövesdombi székházában a budapesti Gördülő Tánccsoport előadását láthatjuk. A 15 kerekesszékesből álló tánccsoport 2004 óta jár Marosvásárhelyre. „Eddig minden Olympikus-kupánkat összekötöttük a Gördülők fellépésével, és mindig nagy siker övezte az előadásukat. Magyarországon amúgy nem újdonság a műsoruk, több mozgsássérültekből álló tánccsoport is van” – mondja az Olympikus Sportklub alelnöke, Jancsó István. Tőle tudjuk meg azt is, hogy a budapesti tánccsoport tagjai pénteken késő este érkeznek Marosvásárhelyre. A tánccsoport speciális vasúti kocsiban utazik, amely lehetővé teszi a kerekesszékesek közlekedését is.

A Gördülők előadását szombaton 19 órától lehet megtekinteni, műsorukban a legkülönfélébb stílusú és műfajú táncok szerepelnek a néptánctól a kánkánig, a keringőtől a modern show-táncig. Az előadásra a belépés ingyenes, de adományokat szívesen fogad az Olympikus Sportklub.

Forrás:

Tánc és kerekesszék, kerekesszék és kupa – Székelyhon.ro.

MEGOSZTÁS

Mondd el a véleményed, vagy kérdezz bátran!